anitabrinkmanmode

Sinds 1979

anita brinkman mode bestaat sinds 1979. Oprichter en naamgever van het bedrijf Anita Brinkman volgde haar opleiding aan de kleermakervakschool in Utrecht. Begin jaren 70 werkte zij als sales agent bij importeurs van grote confectiemerken. Hier deed zij het idee op voor de unieke formule van anita brinkman mode.

De standaard monstercollecties (van elk model 1 voorbeeld) werden na het verkoopseizoen teruggestuurd naar de fabriek. Zonde, dacht zij, want de standaard modellen zijn van uitstekende kwaliteit. Anita Brinkman kocht in 1979 voor het eerst een aantal van deze monstercollecties en ontdekte dat er een markt voor was. Zij verkocht in eerste instantie vanuit huis. En dat was een succes. Al snel was het huis te klein en kocht zij een boerderij met een hooiberg in het rustieke dorpje Acquoy aan de Linge. De hooiberg werd verbouwd tot showroom en het bedrijf werd geprofessionaliseerd.

Na een paar jaar verhuisde zij naar een grotere boerderij in hetzelfde dorp en ging de voormalige koeienstal dienstdoen als winkel.

Toen haar zoon Jeroen Huijdink mededirecteur werd begon de verkoop bij buitenadressen: dames met een eigen klantenkring en ruimte bij of in hun huis, gingen 4 maal per jaar gedurende een week delen van de collecties verkopen. Er zijn momenteel circa 20 van deze buitenadressen overal in het land.

Inmiddels staat de hoofdvestiging van anita brinkman mode in Geldermalsen. Winkel en kantoor bevinden zich in een prachtig bijgebouw van een oude stadsboerderij waar Anita Brinkman woont. In de winkel wordt u ontvangen en geadviseerd door zeer ervaren verkoopsters. Midden in de winkel staat een grote koffiebar waar klanten een gratis kopje espresso kunnen drinken. Voor dames die hun echtgenoot meebrengen is de koffiebar ook een uitkomst: hij leest een krantje en drinkt een kopje koffie terwijl zij de tijd kan nemen om haar keuze te maken uit het zeer uitgebreide assortiment. Boven de winkel is het naaiatelier. Alle kledingstukken worden hier vakkundig vermaakt.

Sinds maart 2006 heeft anita brinkman mode ook een vestiging in Driebergen.

anitabrinkmanmode